VÅRE TJENESTER

Alt var enklere før. Alt er enklere nå.

FØR VI STARTET DATAMIND I 2009 skjedde det jo en hel masse på teknologifronten. Men det har skjedd ganske så mye siden den gang også (det gjør jo gjerne det). Og, selv om det er enklere nå, så var også noe enklere før (det er jo gjerne sånn òg). 

For oss som jobber bak i kulissene, har veien fått noen flere svinger. Før satte vi for eksempel opp en server, og så var den saken grei. I dag er det ofte bittelitt mer komplisert, med at serveren skal være tilgjengelig på nett sånn at du kan få tilgang til et dokument hvor som helst (Enkelt!) og når som helst (Enkelt!), med trygg og sikker tilgang fra maskinen eller nettbrettet eller telefonen (Eh…Enkelt?) og ha en velfungerende backup, til enhver tid, alle steder (Eh. Hm. Enk.. Se! En Ufo!!).

Men jo. Vi kommer frem altså, selv om det svinger litt ekstra. Det har skjedd mye bra på teknisk utvikling når det gjelder servere og virtualisering, for eksempel. Ny infrastruktur stiller nye krav til tilgjengelighet, og til sikkerhet. Vi må ta høyde for begge deler. Men det er det vi synes er kjekt. Lover!